Linkkejä

Olen kerännyt tälle sivulle linkkejä, joista voi olla hyötyä

Vegaaniliitto tarjoaa esimerkiksi reseptejä ja vinkkejä ruuanlaittoon sekä monipuolisesti tietoa vegaaniudesta yleensä. Reseptien haku on tehty erittäin helpoksi, koska tulokset voi tarvittaessa suodattaa mm. erikoisruokavalioiden mukaan. Vaihtoehdoista löytyy mm. gluteeniton, pähkinätön ja soijaton. Jos kaipaa ravitsemustietoa, täältä sitä ainakin löytyy.

Vegaanituotteet listaa vegaanisia tuotteita, joista valtaosa löytyy ihan tavallisten kauppojen hyllyiltä. Mitä suklaata voit tarjota vegaanillesi, millaisia kasvimaitotuotteita, alkoholia tai vaikka kasvisnakkeja… Sivustolla on lisäksi kuvat kaikista tuotteista, mikä helpottaa huomattavasti kauppareissulla eri tuotteiden etsimistä.

Vegaanihaasteen sivuilta löytyy mainio reseptipankki, josta löytyy kätevästi pääruokia, lisukkeita, jälkiruokia jne. Tänne on valittu mielestäni hyviä ja helppoja reseptejä. On mahdollista valita näkyville vain gluteenittomat tai soijattomat reseptit. Lisäksi sivustolta löytyy yleistä tietoa vegaaniuteen liittyen, esimerkiksi ravitsemuksesta ja tasapainoisen ruokavalion koostamisesta.

Blogeja

Chocochili eli Elina Innanen suoltaa herkullisia ja terveellisiä ruokareseptejä sekä suussasulavia leipomuksia ja kaikkea siitä väliltä. Reseptien vaikeustaso vaihtelee erittäin helposta hiukan haastavaan. Innanen on blogin pitämisen lisäksi kirjoittanut keittokirjat Viiden tähden vegaani ja Vegaanin keittiössä – parempaa arkiruokaa kasviksista ja pyörittää Turun Vegekauppaa ja Vegekaupan verkkokauppaa.

Kamomillan konditoria on leivontablogi. Ihanien reseptien lisäksi blogista löytyy aivan mahtavia tietopaketteja. Tarjolla on esimerkiksi opas kananmunien korvaamiseen leivonnassa ja ihan loistava, hyvin yksityiskohtainen opas vegaanisten täytekakkujen leipomiseen. Suosittelen myös erittäin lämpimästi tutustumaan blogin Reseptiarkistoon, jonka ei luulisi jättävän yhtäkään leivontaintoilijaa kylmäksi. Blogin pitäjä eli Satu Saunio on myös kirjoittanut Tuulispään leivontakirjan.

Vegaaninen versio tarjoaa hyvin yksinkertaisesti vegaanisia versioita tutuista arki- ja juhlaruuista. Kannattaa tutustua.

Dinan keittiö on täynnä ihania vegaanisia herkkuja! Makeaa ja suolaista.

Ituhippielämää on ”vegaanimässyblogi”, josta kannattaa lähteä etsimään reseptejä vegaaniseen lohturuokaan tai vaikka ylioppilasjuhliin. Ei turhaa terveysintoilua!

Keidas on vegaaninen lifestyleblogi, josta löytyy mm. reseptejä leivontaan ja kokkailuun.

Cheap Life Twins on kaksosten vegaaninen ruoka- ja lifestyleblogi. Täältä löytyy helppoja ja edullisia reseptejä.

Kauppoja, joista voi olla apua

Heluna Shop on monipuolinen, vegaanisiin tuotteisiin keskittynyt kauppa. Valikoimista löytyy mm. hygienia- ja kosmetiikkatuotteita, joitakin elintarvikkeita, vaatteita ja asusteita, koiranruokaa, kenkiä, kondomeja… Verkkokauppa sekä myymälä Helsingissä.

Vegekauppa eli vegaaninen päivittäistavarakauppa. Tuotteita voi ostaa netistä tai myymälöistä, jotka löytyvät Helsingistä, Tampereelta ja Turusta. Valikoimassa pääasiassa elintarvikkeita sekä hygienia- ja kosmetiikkatuotteita.

Ekolossa keskitytään luomuun ja kasvisruokaan. Sieltä siis löytyy myös vegaanisia tuotteita. Pääasiassa elintarvikkeita sekä hygienia- ja kosmetiikka tuotteita. Verkkokauppa sekä myymälät Helsingissa ja Jyväskylässä.

Punnitse & säästä myy irtotuotteita, kuten pähkinöitä, siemeniä, hedelmiä ja erilaisia erikoisjauhoja sekä monenlaisia pakattuja tuotteita, joista monet ovat eri erityisruokavalioita noudattaville suunnattu. Useita myymälöitä ympäri Suomen sekä It’s Pure -verkkokauppa.

Ruohonjuurella on laaja valikoima tuotteita ruokaan, terveyteen, kauneuteen ja kotiin liittyen. Paljon vegaanisia tuotteita. Verkkokaupasta on helppo tarkistaa useimpien tuotteiden vegaanisuus valitsemalla hausta ominaisuuden ”vegaaninen”. Valitettavasti kaikissa vegaanisissa tuotteissa ei ole erikseen mainintaa vegaanisuudesta. Verkkokauppa sekä useita myymälöitä ympäri Suomen.

Eläinoikeuksiin liittyen

Animalian sivuilta löytyy mm.eläinkokeettoman kosmetiikan lista, jossa erikseen mainittu vegaaniset tuotteet. Sivustolla kerrotaan myös millaisia eläinperäisiä ainesosia esimerkiksi kosmetiikassa, elintarvikkeissa ja lääkkeissä voidaan käyttää. Vegaanisia reseptejä ja tietoa vegaanisen elämäntavan taustoista.

Oikeutta eläimille -sivustolla on tarjolla tietoa eläinten kohtelusta eri yhteyksissä ja esimerkiksi erilaisia esitteitä, jotka voit lukea pdf-muodossa tai tilata kotiin ilmaiseksi. Sieltä löytyy mm. kasvissyöntiin liittyvä esite, josta löytyy reseptejä ja tietoa vegaaneille ja kasvissyöjille sopivista ruuista ja tuotteista.

 

HUOM!!! Suomenkielisiä blogeja ja tiedonlähteitä löytyy vielä paljon enemmän, olen vain valinnut tänne itselleni erityisesti hyödyksi olleita sivustoja.

 

Mainokset