Esittely

Tervetuloa!

Tämän blogin on tarkoitus auttaa niitä, jotka haluavat löytää vegaanien ruokkimiseen liittyvää tietoa ja linkkejä nopeasti ja helposti. Aikomukseni on koota tänne eri aihepiireihin liittyviä kokonaisuuksia, jotka auttavat löytämään esimerkiksi reseptejä, ohjeita ja vinkkejä vegaaniruuan valitsemiseen, ostamiseen sekä valmistamiseen liittyen.

Netti on vegaaniblogeja ja vegaaniseen ruokavalioon ja -elämäntapaan liittyvää tietoa pullollaan. Valitettavasti se tarkoittaa myös sitä, että tarpeellisen tiedon löytämiseen voi mennä kohtuuttoman paljon aikaa ja energiaa. Tietoa on siis kyllä tarjolla, mutta sitä on osattava etsiä oikeista paikoista.

kukkia
Kuva: Viktor Hanacek

Ryhtyessäni pari vuotta sitten vegaaniksi toivoin, että olisi olemassa joku sellainen nettilähde, jonka avulla ei-vegaanit läheiseni voisivat helposti ja nopeasti saada yleiskuvan ruokavaliostani sekä konkreettista apua vegaanin ruokkimiseen. Tarjouduin kyllä alkuun aina itse tuomaan ruokaa ja herkkuja mukanani, mutta toisille on kunniakysymys järjestää vierailleen tarjoilut valmiiksi. Vinkkasin läheisilleni eri vegaanisivustoja, mutta he kokivat niiden yksi kerrallaan läpi kahlaamisen vaivalloiseksi ja aikaa vieväksi sekä epäkäytännölliseksi. Tästä ongelmasta syntyi idea blogiin.

Olen amk-opiskelija ja tämä blogi tulee olemaan osa verkkojulkaisuprojektiani. Tulen toteuttamaan koko blogin suomenkielisenä ja myös kaikki tänne liittämäni linkit johtavat suomenkielisille sivuille. En ole lääkäri tai ravitsemusterapeutti, eikä blogini ole tarkoitus toimia ensisijaisena tiedonlähteenä vegaanista ruokavaliota harkitsevalle, vaikka blogista voi löytää vinkkejä ja linkkejä myös siihen tarkoitukseen.

Huom! Minulla ei ainakaan toistaiseksi ole aikomuksia ylläpitää blogia kouluprojektin palauttamisen jälkeen, joten valitettavasti en ota kommentteja vastaan.

Mainokset